Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ!

Σχετική εικόνα

Οι περισσότεροι με τα αυτοκίνητα φορτωμένα "σούζα" φεύγουμε για τις καλοκαιρινές διακοπές σε κάποιο παραθαλλάσιο συνηθως προορισμό. Όμως κάποια σημεία θέλουν ιδαίτερη προσοχή σε αυτή την "εκστρατεία" για να μην μας βγούνε ξυνές οι διακοπές:
1. Οδηγούμε συντηρητικά ιδαίτερα σε δρόμους που διασχίζουμε για πρώτη φορά. Δεν αποσπούμε την προσοχή μας από τον δρόμο για να διαβάσουμε χάρτες ή πληροφορίες από κινητό. Τον ρόλο αυτό τον αφήνουμε στον/στην συνοδηγό μας.
2. Προσέχουμε τους ντόπιους οδηγούς. Οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει να οδηγούν με πολύ λιγότερο συνωστισμό γι' αυτό πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί σε κάποιες αντιδράσεις τους (π.χ. στροφή χωρίς φλας, απότομα φρεναρίσματα, χαλαρή είσοδο σε δρόμο με προτεραιότητα).
Επίσης να έχουμε υπόψη ότι γνωρίζουν καλύτερα από μας τους δρόμους της περιοχής τους. Ας τους παρατηρούμε λοιπόν κι ας προσέχουμε τα επικίνδυνα σημεία που αυτοί τα ξέρουν και φυλάγονται (π.χ. διασταυρώσεις χωρίς ορατότητα, σημεία που έχουν γίνει ατυχήματα).
3. Πολύ σιγά κοντά σε σημεία που παίζουν παιδιά, τα οποία είναι πολύ περισσότερα και περισσότερο ανέμελα τώρα το καλοκαίρι.
4. Αποφεύγουμε τα σημεία που απαγορεύεται η στάθμευση, κυρίως εκεί που γίνονται εκδηλώσεις. Εκτός ότι εμποδίζουμε, οι κλήσεις στους "Αθηναίους" κόβονται χωρίς τύψεις!
5. Για να γυρίσουμε σίγουρα, αποφεύγουμε την οδήγηση αν έχουμε πιει αλκοόλ! Αν είμαστε κουρασμένοι ξεκουραζόμαστε  όσο χρειάζεται πριν πιάσουμε το τιμόνι.
Πολλά ατυχήματα στη διάρκεια των διακοπών οφείλονται στην κούραση την αδιαθεσία ή τον πονοκέφαλο που προκαλούν μειωμένη ικανότητα αντίδρασης του οδηγού. Μοιράζουμε την απόσταση του ταξιδιού με διαλείμματα για ξεκούραση κάθε 2-3 ώρες.
6. Ιδαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είμαστε όσοι οδηγούμε μέσα στα άδεια αστικά κέντρα όπου οι ταχύτητητες γίνονται πολύ υψηλότερες. Στην άδεια Αθήνα το καλοκαίρι σημειώνονται πολλά θανατηφόρα δυστηχήματα εξ αιτίας των υψηλών ταχυτήτων και της μειωμένης προσοχής στους άδειους δρόμους.
7. Ζώνη ασφαλείας και το κράνος για τα δίκυκλα είναι φυσικά φυσικά αυτονόητα  και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

F1: Νίκη Hamilton στην Imola, πρωταθλήτρια η Mercedes

Το Grand Prix της Formula 1 που ολο...