Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Και νέες φωτογραφίες της BMW Z4 Concept


H ώρα της αποκάλυψης της BMW Z4 Concept ήρθε και αυτή γίνεται, πού αλλού, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στο Pebble Beach Concours d’ Elegance.
 
Πρόκειται για ένα κόνσεπτ πάνω στο οποίο θα βασίζεται η Z4 παραγωγής που είναι εξελιγμένη από κοινού με την Toyota για τη δική της Supra.
New Z4 spied testing at the Nurburgring
Οι εικόνες που ήρθαν σήμερα στη δημοσιότητα δείχνουν ένα σχέδιο στο οποίο ξεχωρίζει το μακρύ καπό οι οπισθοκλινείς πίσω ψευδο-κολόνες και το οποίο παραπέμπει στο βαυαρικό πρωτότυπο Gina του 2008.
Η τρίτη γενιά της Z4 αποτελεί μέρος αυτού που ο επικεφαλής των πωλήσεων και μάρκετινγκ της BMW, Ian Robertson, περιγράφει ως «το πιο περιεκτικό νέο μοντέλο προώθησης [της φίρμας]». Με εσωτερικό κωδικό όνομα G29, το νέο open top της φίρμας εξελίχτηκε (και συνεχίζει να το κάνει) μέσα από ένα κοινό πρόγραμμα μηχανολογικής εξέλιξης μεταξύ της BMW και της Toyota. Ο μεγάλος Ιάπωνας κατασκευαστής μέσω του προγράμματος αυτού θα ολοκληρώσει μια κουπέ έκδοσή του που θα είναι η μελλοντική Supra.
Toyota and BMW project Silk Road 2: new Supra, Z7


Τα δύο αυτοκίνητα που δοκιμάζονται σε πρωτότυπα εξέλιξης σε δημόσιους δρόμους και στο Nürburgring, θα κατασκευάζονται και στο ίδιο εργοστάσιο, αυτό της Magna Steyr, στο Graz, στην Αυστρία. Η BMW «επιβεβαίωσε» ότι θα διατηρήσει την ονομασία Ζ4 για το αυτοκίνητό της αντί για το Z5, όπως φημολογείτοπριν από αρκετό καιρό. Και τούτο διότι το «Z5» δεν ταιριάζει με την ονομαστική κωδικοποίηση, όπου χρησιμοποιούνται ακόμη και αριθμοί για τα μοντέλα επιδόσεων. Η «επιβεβαίωση» του ονόματος δεν ήρθε δια της επίσημης οδού αλλά συνάγεται από διαρροή εσωτερικού εγγράφου, όπου το πρότζεκτ G29 αναφέρεται στο αυτοκίνητο ως «Z4», αλλά και από μισόλογα του Ludwig Willisch, επικεφαλής της BMW Americas.

Η  Z4 παραγωγής θα λανσαριστεί τρεις μήνες αργότερα από τη νέα 8 Series, της οποίας το λανσάρισμα θα γίνει στο τέλος του 2018 και για την οποία έχουμε πάρει πρόγευση μέσω του Concept 8 Series.
πηγή:  http://www.carmagazine.co.uk/spy-shots/lexus/toyota-and-bmw-project-silk-road-2-new-supra-z7/ 
BMW Concept Z4 leaked - above detail


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

F1: Νίκη Hamilton στην Imola, πρωταθλήτρια η Mercedes

Το Grand Prix της Formula 1 που ολο...