Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

«Ναι» της Ferrari στην κατασκευή ενός SUV


«Ναι» της Ferrari στην κατασκευή ενός SUV
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το SUV της Ferrari το οποίο αναμένεται περί το 2021 θα έχει ως αφετηρία την τετρακίνητη αρχιτεκτονική της διαδόχου της GTC4 Lusso
 
Παρά τις πολυάριθμες διαψεύσεις που συνόδευαν κάθε φήμη για τυχόν ενασχόληση της Ferrari με την εξέλιξη και την προσθήκη ενός SUV στην γκάμα της, ο επικεφαλής του ομίλου Fiat-Chrysler, Sergio Marchionne, σε ομιλία του από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανέτρέψε κάθε προγνωστικό και δεδομένο, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση του Maranello για την εξέλιξη ενός SUV μοντέλου με τα διακριτικά της Ferrari.
«Είμαστε απολύτως σοβαροί σε σχέση με αυτό. Πρέπει ωστόσο πρώτα να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα δομήσουμε αυτή την σχέση αποκλειστικότητας και σπανιότητας που συνεπάγεται η Ferrari με βάση ένα εντελώς καινούριο προϊόν που προστίθεται στην γκάμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πληθωρικός ιταλοκαναδός, διευκρινίζοντας ότι η λήψη της τελικής απόφασης για τον αριθμό παραγωγής του «FUV» όπως αποκάλεσε το SUV της Ferrari, θα χρειαστεί 30 μήνες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι την τελευταία φορά (2016) που ο επικεφαλής του ομίλου Fiat-Chrysler, είχε ερωτηθεί για το ενδεχόμενο κατασκευής ενός SUV από την Ferrari, είχε απαντήσει: «θα πρέπει πρώτα να με πυροβολήσετε».

Όπως και να έχει, τελικώς το «FUV» φαίνεται να αποτελεί υπαρκτό ενδεχόμενο περισσότερο από ποτέ, με τις πληροφορίες που το αφορούν να ανακοινώνονται από τις αρχές του 2018 οπότε και η Ferrari θα παρουσιάσει το νέο πενταετές πλάνο ανάπτυξης βάσει του οποίου θα πορευτεί μέχρι το 2022.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί εξάλλου, οι ιθύνοντες του Maranello προσδοκούν για το 2022 τον διπλασιασμό των σημερινών κερδών της Ferrari, ένας στόχος στον οποίο το «FUV» αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το SUV της Ferrari, το οποίο εσωτερικά αποκαλείται F16X αναμένεται να έχει ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική με το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την GTC4Lusso το οποίο θα παρουσιαστεί το 2020. Με αυτή τη λογική το πολυτελές SUV επιδόσεων της Ferrari θα πρέπει να παρουσιαστεί το 2021, διεκδικώντας μια θέση στην ευάριθμη ελίτ των Lamborghini Urus και Rolls-Royce Cullinan τα οποία ωστόσο θα έχουν ήδη εμφανιστεί από το 2018.

Τις προδιαγραφές του F16X αναμένεται να συμπληρώσει η παρουσία ενός V8 κινητήρα εσωτερικής καύσης από το οπλοστάσιο της Ferrari συνεπικουρούμενου από ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο θα αναλάβει να απογειώσει επιδόσεις και μεγέθη, στα συνήθη μέτρα του Maranello.

Σύμφωνα δε πάντα με τα ίδια μέτρα, αναλυτές εκτιμούν ότι η τιμή του SUV θα ξεπεράσει τα 300.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με εκ των έσω πληροφορίες από την Ferrari ο πήχης πωλήσεων μόνο για την αγορά της Κίνας έχει τοποθετηθεί στις 2.000 μονάδες.
auto.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

F1: Νίκη Hamilton στην Imola, πρωταθλήτρια η Mercedes

Το Grand Prix της Formula 1 που ολο...