Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

WRC: FORD και Ogier, είναι Πρωταθλητές!



H ομάδα της M-Sport πέτυχε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα στο Βρετανικό ράλλυ (Dayinsure Wales Rally GB) το περασμένο σαββατοκύριακο εξασφαλίζοντας τους τίτλους Οδηγών, Συνοδηγών και Κατασκευαστών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (FIA WRC), κατακτώντας μάλιστα και τη νίκη στον αγώνα.
Ενώ οι Sébastien Ogier και Julien Ingrassia  εξασφάλιζαν τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο τους στο FIA WRC, οι Elfyn Evans και Daniel Barritt έπαιρναν την παρθενική τους νίκη με το Fiesta WRC, χαρίζοντας ένα ιστορικής σημασίας αποτέλεσμα στην ομάδα.
Ο επικεφαλής της M-Sport Malcolm Wilson, δήλωσε στο τέλος του αγώνα: "Σήμερα ήταν μία ημέρα με μεγάλες συγκινήσεις και πρέπει να παραδεχτώ ότι δάκρυσα στην τελευταία ειδική διαδρομή: πρώτον όταν ο Ott [Tanak] πέρασε τη γραμμή του τερματισμού και πήραμε το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, μετά όταν ο Sébastien [Ogier] εξασφάλισε το Πρωτάθλημα Οδηγών και μία τρίτη φορά όταν ο Elfyn [Evans] ολοκλήρωσε την ειδική παίρνοντας τη νίκη στον αγώνα της πατρίδας μας. Ήταν πραγματικά ένα Triple Crown και μία ιδιαίτερα συγκινητική ημέρα για όλους εμάς." 
"Έχουμε μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων που εργάστηκαν σκληρά και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό. Ανεβήκαμε στο βάθρο σε κάθε αγώνα της χρονιάς και είμαστε η μόνη ομάδα που ανέδειξε νικητές και τους τρεις οδηγούς της φέτος. Το Fiesta απέδειξε ότι διαθέτει και δύναμη και αντοχή, κάτι που οφείλεται στις ατέλειωτες ώρες δουλειάς που αφιέρωσε κάθε μέλος της ομάδας σε αυτό το απίστευτο επίτευγμα."
 ford"Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Sébastien και το Julien. Όταν οι δυο τους ήρθαν στην ομάδα στις αρχές της χρονιάς, έφεραν την ανάταση που ο καθένας χρειαζόταν. Η επίδρασή τους ήταν πραγματικά σημαντική σε όλους μας και είμαστε υπερήφανοι για όσα πετύχαμε μαζί τους αλλά και για όσα καταφέραμε με τους Ott, Martin, Elfyn και Dan."
Οι Elfyn Evans και Daniel Barritt εξασφάλισαν με εντυπωσιακό τρόπο την παρθενική τους νίκη στην Ουαλία. Το πλήρωμα κυριάρχησε στο ράλλυ της πατρίδας του κερδίζοντας εννέα ειδικές διαδρομές και ήταν σε δική τους κλάση στις αντίξοες συνθήκες του αγώνα.
Είναι το πρώτο πλήρωμα από τη Μ. Βρετανία που κατακτά τη νίκη στο συγκεκριμένο αγώνα από το 2000 που νικητές ανακηρύχτηκαν οι Richard Burns και Robert Reid, ενώ ο Evans είναι ο πρώτος Ουαλός οδηγός στην ιστορία που νικά στο Βρετανικό ράλλυ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (FIA WRC).
"Αισθάνομαι υπέροχα και μόλις που κατάφερα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου στο βάθρο" δήλωσε ο Evans: "Ήταν ένα μεγάλο και δύσκολο Σαββατοκύριακο, γι' αυτό και το συναίσθημα είναι μοναδικό, ειδικά σε συνδυασμό με όλα όσα κατάφερε η ομάδα σήμερα."
ford"Αμέσως μετά το Shakedown, ξέραμε ότι αν οι συνθήκες του αγώνα μας ευνοούσαν, είχαμε την ταχύτητα να διεκδικήσουμε τη νίκη. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είχα πάντα την πεποίθηση ότι μπορούσαμε να νικήσουμε αλλά αυτός είναι ένας απρόβλεπτος αγώνας. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις έναν καθαρό αγώνα χωρίς κλαταρίσματα, εξόδους ή λάθη. Το θέμα είναι να βρεις την κατάλληλη ισορροπία και πιστεύω ότι ακριβώς αυτό πετύχαμε αυτό το Σαββατοκύριακο."
"Μου έχει ανοίξει πραγματικά η όρεξη για περισσότερες νίκες τώρα, οπότε ας περιμένουμε να δούμε τι θα μας φέρει η επόμενη χρονιά. Τώρα που ένιωσα αυτό το συναίσθημα, είναι από αυτά που θα ήθελα να ξαναζήσω."

Οι Sébastien Ogier και Julien Ingrassia εξασφάλισαν στην Ουαλία τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και είναι πλέον ανάμεσα στα τρία μόνο πληρώματα στην ιστορία που πήραν τον τίτλο με δύο διαφορετικούς κατασκευαστές.
fordΗ τρίτη θέση στο ράλλυ και μία συναρπαστική τέταρτη θέση στην Power Stage στάθηκαν αρκετές για την εξασφάλιση του τίτλου, καθώς το δίδυμο από τη Γαλλία δεν απειλείται πλέον από κανέναν στον τελευταίο γύρο της Αυστραλίας, σε δύο εβδομάδες.
"Το συναίσθημα είναι κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις", δήλωσε ο Ogier. "Είναι όμορφο συναίσθημα και ομολογώ ότι αυτό ήταν ό,τι πιο δυνατό ένιωσα ποτέ στην επαγγελματική μου καριέρα. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω αυτό το συναίσθημα αλλά σε κάθε περίπτωση είναι όμορφο."
"Πριν από δώδεκα μήνες πήραμε μία απόφαση που θα μπορούσε να θεωρηθεί παρακινδυνευμένη. Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τον Malcolm και θέσαμε μία πρόκληση στους εαυτούς μας. Σήμερα, πετύχαμε το στόχο μας και ξέρουμε ότι αυτή ήταν η σωστή επιλογή."
ford"Γρήγορα ένιωσα υπερηφάνεια και μεγάλη χαρά για την ομάδα. Ένας παγκόσμιος τίτλος οδηγών είναι κάτι που δεν είχαν πετύχει ποτέ και τον άξιζαν τόσο πολύ. Είναι απίστευτα αυτά που μπορούν να κάνουν. Πραγματικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους."
Οι Ott Tänak και Martin Järveoja τερμάτισαν το Ράλλυ Ουαλίας στην έκτη θέση αλλά είχαν κι αυτοί τους δικούς τους λόγους να πανηγυρίζουν. Παρότι έμειναν πίσω από τον Thierry Neuville στην παγκόσμια κατάταξη, το πλήρωμα έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της ομάδας."
"Το Σαββατοκύριακο μπορεί να μην εξελίχτηκε όπως ελπίζαμε, όμως το να περνάς τη γραμμή του τερματισμού εξασφαλίζοντας το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών για την ομάδα σου ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο", δήλωσε ο Tänak. "Τόσο ο Malcolm όσο και κάθε μέλος της ομάδας, έκαναν απίστευτη δουλειά φέτος και φέραμε μεγάλες επιτυχίες μαζί. Πραγματικά τα αξίζουν όλα αυτό το Σαββατοκύριακο."
ford 
Αποτελέσματα:
1. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) 2:57'00,6”
2. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai 120 Coupe WRC) +37,3”
3. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +45,2”
4. Andreas Mikkelsen / Ander Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +49,8”
5. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +50,3”
6. Ott Tänak / Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC) +1:02,3”
7. Kris Meeke / Paul Nagle (Citroen C3 WRC) +1:20,5”
8. Hayden Paddon / Sebastian Marshall (Hyundai i20 Coupe WRC) +2:16,3”
9. Esapekka Lappi / Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +2:46,5”
10. Dani Sordo / Marc Marti (Hyundai i20 Coupe WRC) +3:50,5”

Πρωτάθλημα Οδηγών:
1. Sébastien Ogier                        215 βαθμοί
2. Thierry Neuville                        183
3. Ott Tänak                                 169
4. Jari-Matti Latvala                      136
5. Elfyn Evans                              118
6. Dani Sordo                                  95
7. Juha Hänninen                            71
8. Kris Meeke                                 70
9. Craig Breen                                 64
10. Hayden Paddon                         59

Πρωτάθλημα Κατασκευαστών:
1. M-Sport World Rally Team                                     398
2. Hyundai Motorsport                                                305
3. Toyota Gazoo Racing WRC                                    241
4. Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team           210

ΠΗΓΗ:CAPITAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

F1: Νίκη Hamilton στην Imola, πρωταθλήτρια η Mercedes

Το Grand Prix της Formula 1 που ολο...