Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Έτοιμα τα πρώτα Renault Alpine A110

Έτοιμα τα πρώτα Alpine A110

Η επιστροφή της Alpine είναι γεγονός. Η Renault ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του καινούργιου A110, με το εργοστάσιο της στη Διέππη να τίθεται εκ νέου σε λειτουργία.


Η γαλλική μάρκα επένδυσε το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις και να φιλοξενήσει το κεντρομήχανο sport coupe μοντέλο. Παράλληλα, αυξήθηκε κατά 60% το ανθρώπινο δυναμικό, με τους μηχανικούς να δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς.


Τα πρώτα Α110 πέρασαν την πόρτα του εργοστασίου και πλέον μετρά αντίστροφα ο χρόνος για το λανσάρισμα στην αγορά. Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και έχει χαμηλό κέντρο βάρους, προς όφελος της οδηγικής απόλαυσης. Τοποθετείται απέναντι από την Porsche 718 Cayman και υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία στους οδηγούς.


Τροφοδοτείται από τον τετρακύλινδρο 1.8 turbo κινητήρα απόδοσης 252 ίππων και 320 Nm ροπής, o οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Η Alpine κάνει λόγο για ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο, ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις αλλά και για πίστα. Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 1.100 κιλά, ενώ τα 0-100 έρχονται σε 4,5 δευτερόλεπτα.


Διαθέτει δύο εξαιρετικά ελαφριά μπάκετ καθίσματα, τα οποία παρέχουν την τέλεια πλευρική στήριξη. Το καθένα ζυγίζει 13,1 κιλά και είναι επενδυμένο με καπιτονέ δέρμα υψηλής ποιότητας για τη βέλτιστη άνεση οδηγού και συνοδηγού.


Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών χρωμάτων (λευκό, μαύρο και μπλε). Η εμπορική πορεία του Alpine A110 θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2018, με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στα 58.000 ευρώ.
ZOUGLA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

F1: Νίκη Hamilton στην Imola, πρωταθλήτρια η Mercedes

Το Grand Prix της Formula 1 που ολο...