Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

«Πειραματόζωα» για τον έλεγχο των ρύπων στα ντίζελ στη Γερμανία!



Μια υπόθεση με μεγάλο ενδιαφέρον έρχεται στο φως της δημοσιότητας στη Γερμανία, καθώς αυτοκινητοβιομηχανίες φέρονται να χρησιμοποιούσαν ανθρώπους-πειραματόζωα για να «τεστάρουν» τις συνέπειες που έχουν στην υγεία οι ρύπων των ντίζελ οχημάτων.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει δημοσίευμα της Stuttgarter Zeitung που αναφέρει πως γερμανικές εταιρείες αυτοκινήτου είχαν συστήσει ένα ειδικό «πρόγραμμα», όπου άνθρωποι εισέπνεαν καυσαέρια από εξατμίσεις ντίζελ μοντέλων. Έτσι μπορούσαν να ελέγξουν τις επιπτώσεις που έχει κάτι τέτοιο στον ανθρώπινο οργανισμό.
Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ της Automotive News, οι συγκεκριμένες αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν παρόμοια πειράματα εδώ και πολλά χρόνια σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Aachen. Αρχικά η συγκεκριμένη “μελέτη” φαίνεται να ξεκίνησε πάνω σε ζώα, ενώ αργότερα και μέχρι το 2016, περίπου 25 άνθρωποι μετατράπηκαν σε πειραματόζωα.
Φορείς στη Γερμανία έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους σε αυτές τις πρακτικές, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν έρευνες στις γερμανικές εταιρείες. Παράλληλα αναζητούνται ευθύνες και σε πολιτικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

F1: Νίκη Hamilton στην Imola, πρωταθλήτρια η Mercedes

Το Grand Prix της Formula 1 που ολο...