Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Τέλος εποχής για τον Φερνάντο Αλόνσο

Αποχωρεί από τη Formula 1 ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής



Τέλος εποχής για τον Φερνάντο Αλόνσο
O δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Φερνάντο Αλόνσο θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η McLaren, με την οποία αγωνίζεται φέτος.
Ο 37χρονος Ισπανός πιλότος διανύει τη 17η (και τελευταία) χρονιά του στη Formula 1 και πέμπτη με τη McLaren, ενώ θεωρείται από τα φαβορί για την πρωτιά στο ράλι Ιντιανάπολις 500 του 2019, ελπίζοντας να κατακτήσει το σπάνιο triple crown του μηχανοκίνητου αθλητισμού: Formula 1, Ράλι Ινδιανάπολης και Γύρος Λε Μαν, τον οποίο κατέκτησε τον Ιούνιο.
«Μετά από 17 θαυμάσια χρόνια σε αυτό το φανταστικό άθλημα, είναι καιρός για μένα να κάνω μία αλλαγή και αν προχωρήσω», δήλωσε ο Αλόνσο. «Έχω απολαύσει κάθε λεπτό από αυτές τις απίστευτες χρονιές και όσα ευχαριστώ κι αν πω είναι λίγα για τους ανθρώπους που έχουν συνεισφέρει στο να τις κάνουν όλες τόσο ξεχωριστές. Υπάρχουν ακόμα αρκετά γκραν πρι φέτος, και θα συμμετάσχω σε όλα με περισσότερη αποφασιστικότητα και πάθος από ποτέ… Έλαβα αυτήν την απόφαση πριν από κάποιους μήνες και ήταν μία ακλόνητη απόφαση», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της McLaren, Ζαν Μπράουν, ανέφερε: «Υπάρχει μία στιγμή για όλους να κάνουν μία αλλαγή, και ο Φερνάντο αποφάσισε στο τέλος της χρονιάς να είναι η δική του. Σεβόμαστε αυτήν την απόφαση, έστω κι αν πιστεύουμε ότι είναι στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του».
Ο Αλόνσο ξεκίνησε στη Formula 1 με την ομάδα της Minardi το 2001 και δύο χρόνια μετά μεταπήδησε στη Renault, με την οποία το 2005 έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της Formula 1, ενώ το 2006 επανέλαβε το ίδιο επίτευγμα. Στην καριέρα του μέχρι σήμερα μετρά 32 νίκες, 22 pole positions και 97 τερματισμούς στην πρώτη τριάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

F1: Νίκη Hamilton στην Imola, πρωταθλήτρια η Mercedes

Το Grand Prix της Formula 1 που ολο...