Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα… κατακτούν την Ευρώπη


Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα… κατακτούν την Ευρώπη
0
Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα συναντώνται πλέον στους δρόμους της Ευρώπης, χάρη εν μέρει σε μια αύξηση των πωλήσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Η Ευρώπη έχει αγγίξει αυτό τον αρκετά μεγάλο αριθμό αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων πιο γρήγορα από ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, που ενδέχεται να ξεπεράσουν το νούμερο αυτό μέσα στη χρονιά. Ευρώπη και ΗΠΑ βρίσκονται βέβαια πίσω από την Κίνα, η οποία έφθασε τις ένα εκατομμύριο πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων το 2017. Ωστόσο, το επίτευγμα κάθε άλλο παρά μικρό χαρακτηρίζεται για τα δεδομένα της Ευρώπης.

Η Ευρώπη είδε 195.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα να πωλούνται κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, δηλαδή αύξηση 42% σε σχέση με πέρυσι. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, την Ελβετία και τη Νορβηγία. H Νορβηγία, μάλιστα, συνεχίζει να είναι η μόνη χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων.
Ο βιομηχανικός αναλυτής EV-Volumes εκτιμά ότι οι ευρωπαϊκές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων θα φτάσουν τα 1,35 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους. Ο αριθμός περιλαμβάνει τόσο ηλεκτρικά οχήματα όσο και υβριδικά μοντέλα που συνδέονται με συμβατικούς κινητήρες μετά την εξάντληση της μπαταρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

F1: Νίκη Hamilton στην Imola, πρωταθλήτρια η Mercedes

Το Grand Prix της Formula 1 που ολο...