Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτό είναι το «καυτό» τετράθυρο coupe της Hyundai


Αυτό είναι το «καυτό» τετράθυρο coupe της Hyundai
Του Λουκά Παπαλάμπρου
Η κορεατική φίρμα αποκάλυψε την ταχύτερη έκδοση του i30 Fastback, ένα υψηλής απόδοσης αυτοκίνητο που ισορροπεί μεταξύ των επιδόσεων, της άνεσης και της πρακτικότητας.


Το Fastback N είναι το δεύτερο μοντέλο της σειράς «N» που βλέπουμε στην Ευρώπη μετά το πεντάθυρο i30 N. Θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της έκθεσης του Παρισιού, οπότε και οι άνθρωποι της Hyundai θα ανακοινώσουν το χρόνο λανσαρίσματος στην αγορά.


Αισθητικά, το τετράθυρο coupe ακολουθεί το σχεδιαστικό μοτίβο του hatchback, διαθέτοντας τη χαρακτηριστική μάσκα N Grille, τον διαχύτη πίσω με τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης, τις κόκκινες λεπτομέρειες στο αμάξωμα, τους μεγαλύτερους προφυλακτήρες και τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων.


Βελτιώσεις έχουν γίνει σε ανάρτηση, αμορτισέρ και αντιστρεπτικές προς όφελος της δυναμικής οδικής συμπεριφοράς και τις ακρίβειας στις στροφές, όπως ανέφερε η εταιρεία. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο δίλιτρος turbo κινητήρας, οποίος προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος. Η βασική αποδίδει 250 ίππους και η Performance 275 ίππων, με τη ροπή να είναι στα 353 Nm – με το overboost ανεβαίνει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στα 378 Nm.


Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 6,4 και 6,1 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα και στις δύο εκδόσεις, ενώ η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται στα 7,0 και 7,1 λτ./100 χλμ.


Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πέντε προγράμματα λειτουργίας (Eco, Normal, Sport, N και N Custom), με τα δύο τελευταία να χαρακτηρίζονται ιδανικά για πίστα. Σε σχέση με το hatchback, το Fastback είναι ελαφρώς βαρύτερο αλλά πιο αεροδυναμικό.


Σπορ φιλοσοφία ακολουθεί και το εσωτερικό, με τα ημιμπάκετ καθίσματα να προσφέρουν άριστη στήριξη στο σώμα οδηγού και συνοδηγού. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής και όλες τις τεχνολογίες υποβοήθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

F1: Νίκη Hamilton στην Imola, πρωταθλήτρια η Mercedes

Το Grand Prix της Formula 1 που ολο...