Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Ανανεώνεται και η BMW i3

Video: Αυτό είναι το ανανεωμένο BMW i3

Το ηλεκτρικό μοντέλο της BMW παρουσιάζει ελάχιστες αλλαγές σε αισθητικό και μηχανικό επίπεδο, ενώ στην γκάμα του προστίθεται και μια νέα ισχυρότερη έκδοση, η i3s.

Για αυτούς όμως που θέλουν το κάτι παραπάνω, η BMW προσθέτει στη γκάμα τη νέα, πιο σπορ έκδοση i3s, που ξεχωρίζει αισθητικά με κάποιες αλλαγές στο design της κυρίως στο εμπρόσθιο τμήμα, ενώ υπάρχουν και πιο πλατιές 20άρες ζάντες. Η ανάρτηση έχει αποκτήσει πιο σπορ ρύθμιση και επιπλέον διαθέτει νέα αμορτισέρ, ελατήρια και αντιστρεπτικές, ενώ παράλληλα για πρώτη φορά υπάρχει και επιλογή «Sport» στο σύστημα οδήγησης του αυτοκινήτου.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί και η παρουσία μιας ισχυρότερης έκδοσης του ηλεκτροκινητήρα της BMW στο i3s, με 184 άλογα ισχύος (+14 ίπποι σε σχέση με αυτόν του «απλού» i3) και 269 Nm ροπής (+20 Nm). Με τον νέο αυτό κινητήρα το 0-100 χλμ./ώρα του BMW i3s βρίσκεται στα 6,9 δευτερόλεπτα, από 7,3 δευτερόλεπτα στα υπόλοιπα i3, ενώ η τελική ταχύτητα αυξάνεται στα 160 χλμ./ώρα (+10 χλμ./ώρα). H BMW τονίζει ότι η αυτονομία με μια φόρτιση του i3s είναι έως και 280 χλμ., έναντι 290 με 300 χλμ. που είναι στο i3. Προσφέρεται και πάλι η έκδοση REX, που διαθέτει και έναν 2κύλινδρο βενζινοκινητήρα, ο οποίος χρησιμοποιείται για να παράγει ενέργεια και να αυξήσει κατά 150 με 180 χλμ. την αυτονομία κίνησης.
πηγή: bmw.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

F1: Νίκη Hamilton στην Imola, πρωταθλήτρια η Mercedes

Το Grand Prix της Formula 1 που ολο...