Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Η VW σταματάει την παραγωγή του Scirocco


Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2008, τότε το Scirocco ήταν ένα κομψό τρίθυρο hatchback.Ακόμα θυμόμαστε την έκπληξη μας οταν το είχαμε οδηγήσει.
Παρά το γεγονός ότι εγκωμιάστηκε ευρέως, το μοντέλο ξεθωριάζει τα τελευταία χρόνια καθώς η Carsalesbase ανακοίνωσε ότι οι ευρωπαϊκές πωλήσεις σημείωσαν κορυφή το 2009 με 45.248 μονάδες. Παρά το facelift του μοντέλου που κυκλοφόρησε πριν από μερικά χρόνια, οι πωλήσεις δεν ανέκαμψαν και η εταιρεία παρήγαγε μόλις 10.752 μονάδες στην Ευρώπη πέρυσι.
VW-SciroccoΕκτός από το γεγονός ότι είναι ένα από τα καλύτερα Volkswagen στην αγορά, το Scirocco προσέφερε μια σειρά από ισχυρούς κινητήρες, όπως ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 2.0-λίτρων που παράγει 220 άλογα και ροπή στρέψης 350 Nm (258 lb-ft). Η εταιρεία προσέφερε ακόμη και μια έκδοση Scirocco R με 280 άλογα, με την εντυπωσιακή δυνατότητα να εκτοξεύεται από 0-100 km / h σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα!
Ενώ είναι λυπηρό που το Scirocco αποσύρεται, οι φήμες έχουν δείξει ότι η Volkswagen θα μπορούσε να αναπτύξει ένα νέο μοντέλο βασισμένο στην πλατφόρμα MQB της εταιρείας. Εάν αυτό συνέβαινε, το μοντέλο θα αναγεννηθεί ως ηλεκτρικό όχημα και σύμφωνα με πληροφορίες θα διανύει μια απόσταση μεταξύ 320 και 600 χιλιομέτρων αμιγώς ηλεκτρικά. Το βασικό μοντέλο θα έχει περίπου 170 hp, ενώ το Scirocco R θα προσφέρει περίπου 300 hp.

VW-Scirocco
πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

F1: Νίκη Hamilton στην Imola, πρωταθλήτρια η Mercedes

Το Grand Prix της Formula 1 που ολο...