Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Ο Φέτελ νικητής στην Αυστραλία στο πρώτο grand prix του 2018

Στην δεύτερη θέση ο Χάμιλτον και 3ος ο Κίμι Ράικονεν

Ο Φέτελ νικητής στην Αυστραλία
Δίχως δράματα και συγκινήσεις ξεκίνησε ο πρώτος αγώνας της χρονιάς. Αν εξαιρέσουμε τον Μάγκνουσεν που κατάφερε, να αναρριχηθεί στην 4η θέση, τίποτε άλλο δεν συνέβη στους πρώτους γύρους. Ο Χάμιλτον εκτοξεύτηκε εμπρός και άρχισε σιγά σιγά να χτίζει διαφορά από τον Ράικονεν και τον Φέτελ που έδειχναν να έχουν ίδιο ρυθμό.
Τα δράματα ξεκίνησαν με τον Γκασλί να εγκαταλείπει από σπασμένο κινητήρα (Honda...), ενώ άρχισε στον 18 γύρο και ο χορός των πιτ στοπ για αλλαγή ελαστικών. Η θεωρία έλεγε, για αλλαγή από Hypersoft σε Soft και πως με καλή διαχείριση τα soft θα έφταναν μέχρι το τέλος του αγώνα. Έτσι και έγινε. Από αυτούς που βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις, ο Ράικονεν ήταν αυτός που πρώτος τοποθέτησε soft ελαστικά, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε και ο Χάμιλτον. Έτσι βρέθηκε ο Φέτελ να οδηγεί τον αγώνα σε ένα καθοριστικό σημείο.
Στην φάση των πιτι στοπ, διαδοχικά και οι δύο Haas αντιμετώπισαν προβλήματα και εγκατέλειψαν. Πρώτος ο Μάγκνουσεν έμεινε από κινητήρα και παρκάρησε την Haas του σε σημείο που δεν ενοχλούσε και λίγα λεπτά αργότερα και ο Γκροζάν έμεινε από κινητήρα, μόλις βγήκε από τα πιτς. Μάλιστα δεν κατάφερε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του σε καλό σημείο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας και στη συνέχεια κανονικό αυτοκίνητο ασφαλείας.
Με τα αυτοκίνητα να κόβουν ρυθμό για το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, ενημέρωσαν τον Φέτελ πως τότε ήταν η σωστή στιγμή, να μπει για την δική του αλλαγή ελαστικών. Μπήκε και κατάφερε να βγει εμπρός από τον Χάμιλτον και αυτό ήταν το σημείο καμπής του αγώνα.. Ο Χάμιλτον πίεσε αλλά δεν κατάφερε να περάσει μέχρι το τέλος του αγώνα, όπου και τελείωσαν και τα ελαστικά του.
AP_18084271545214
Οι Red Bull δεν έπεισαν, παρα τις προσπάθειες και των δύο πιλότων της, ενώ αρνητική έκπληξη υπήρξε η Haas που ενώ χτες είχε και τα δύο της αυτοκίνητα στο τοπ 10, σήμερα τα έχασε από βλάβες κινητήρα. Ο Ρικιάρντο με την 4η θέση έδειξε καλά στοιχεία, ενώ ο Μπότας δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 7η θέση.
Βεβαίως η επίδοση της ημέρας ανήκει στον Αλόνσο που κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Φερστάπεν και τελικά να πανηγυρίσει μια πανάξια 5η θέση.
Ο Φέτελ στάθηκε πολύ τυχερός που με την καλή στρατηγική της ομάδας του έφυγε με 25 βαθμούς από την Μελβούρνη. Σταθερός και ο Κίμι που κατάφερε να ανέβει στην 3η θέση.
Τον αγώνα έσωσε το αυτοκίνητο ασφαλείας καθώς δίχως αυτό, o αγώνας έδειχνε πως δεν θα είχε ενδιαφέρον, λόγω της πίστας που δεν ευνοούσε τα προσπεράσματα.
Αυτή είναι η τελική κατάταξη του αγώνα.katkafs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

F1: Νίκη Hamilton στην Imola, πρωταθλήτρια η Mercedes

Το Grand Prix της Formula 1 που ολο...