Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Νέο σκάνδαλο με τους αερόσακους ταλανίζει την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία

Αποτέλεσμα εικόνας για airbag
Έπειτα από το σκάνδαλο της Takata με τους ελαττωματικούς αερόσακους, ένας ακόμη μεγάλος προμηθευτής στην Ιαπωνία, κατηγορείται για πλαστογράφηση δεδομένων και παραποίηση στοιχείων.
Πρόκειται για την Kobe Steel, μία από τις κορυφαίες εταιρείες χάλυβα στον κόσμο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το 4% των ποσοτήτων αλουμινίου και χαλκού που έχουν αποσταλεί σε πελάτες της μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Αυγούστου 2017, δεν συμβαδίζει με τις προδιαγραφές αντοχής που είχαν ζητηθεί, φέροντας πλαστές ενδείξεις. Ωστόσο, η εταιρεία επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αναφορές για προβλήματα ασφάλειας που να συνδέονται με τα επίμαχα φορτία μετάλλων.

Στην λίστα των πελατών της Kobe Steel βρίσκονται κατασκευαστές όπως οι Toyota, Nissan, Mazda, Mitsubishi και Suzuki. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχει γίνει χρήση των επίμαχων μετάλλων με τις πλαστές τιμές αντοχής στα μοντέλα τους και κατά πόσο επηρεάζεται η ασφάλεια.

Η χάλκευση των στοιχείων γινόταν σε τέσσερα εργοστάσια της εταιρίας στην Ιαπωνία και σε συγκεκριμένα μέταλλα. Η Kobe Steel ενδεχομένως θα κληθεί να αναλάβει το κόστος τόσο της ανάκλησης των επηρεαζόμενων προϊόντων, όσο και της αντικατάστασής των τμημάτων που έχουν κατασκευαστεί από τα επίμαχα μέταλλα. Βέβαια, όπως υποστηρίζει η ιαπωνική εταιρεία, το πρόβλημα των μετάλλων με τα πλαστογραφημένα στοιχεία αντοχής αφορά αποκλειστική την τοπική αγορά.
Οι αναλυτές εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο ισχύει αυτό, αφού το πρόβλημα ανάγεται τουλάχιστον μία δεκαετία πίσω. Από την πλευρά τους, οι κατασκευαστές έκαναν λόγο για πολύ σοβαρό θέμα, καθώς τα ύποπτα μέταλλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε καπό, πόρτες και περιφερειακά τμήματα του αμαξώματος.
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, 18:19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

F1: Νίκη Hamilton στην Imola, πρωταθλήτρια η Mercedes

Το Grand Prix της Formula 1 που ολο...